V ponedeljek, 23. aprila, ko se je dan knjige zaspano prevešal v noč, smo se Šmarčani odpeljali na bralni obisk v Grosuplje, kjer so nas sprejeli učenci in knjižničarka matične enote OŠ LA Grosuplje. Mimo navihanih spoznavnih iger in uvodnih besed smo se odpeljali po spominih Ivana Cankarja, ki v svojem letu nagovarja z jasno besedo: nam je tokrat predaval o šoli, krivici in občutjih mladega človeka v svetu odraslih ljudi, takoj za tem pa nas povabil v prav posebno preoblačilnico.

Bralni ponočnjaki, ki so v letošnjem letu sodelovali na noči knjige, so izbrano Cankarjevo črtico preoblekli vsak v svojo maniro – skupina prvih treh junakov v kriminalko z grozljivimi elementi, drugi v znanstvenofantastično popotovanje, tretji v pocukrano špansko limonado, zadnja skupina pa je Cankarju prilila toliko sanjavosti, da je postal pravljica za lahko noč. Vsi sodelujoči so ob tem ponovno presenetili z neverjetno domiselnostjo, presežkom ustvarjalnosti in izvirnim nastopom, za kar jim iskreno čestitamo.

Z večerjo ob svečah, ki bi se je razveselil tudi Ivan, smo naše druženje zaključili, nato pa si obljubili ponovno srečanje v letu, ki sledi.

Fotografije in besedilo: Barbara Struna

(Visited 29 times, 1 visits today)
Dostopnost