Tretjega septembra je šmarska šola široko odprla svoje duri za 400 učencev, od tega 47 prvošolcev in prvošolk. Zbrane učence so v avli šole pozdravili ravnateljica in učitelji ter učiteljice. Ravnateljica  Pavlina Antolič in jih je pozdravila, kratko nagovorila, potem pa so se učenci z razredniki odpravili v svoje matične učilnice, da bi prejeli kopico informacij za tekoče šolsko leto.

Ob deseti uri se je v avli šole odvil »super sprejem« prvošolcev in prvošolk, ki bodo v varnem okrilju razredničark prvo leto v naši »šolski družini«. Zakaj super? Krivci za to so učenci osmih razredov pod mentorstvom učiteljice Barbare Struna, ki so uprizorili prisrčno igrico, v kateri smo na novo izvedeli super novico: tudi super pravljični junaki filmov in pravljic – pogumni Superman, navihana Pika Nogavička in marljiva Sneguljčica – so, menda ne tako dolgo nazaj, obiskovali, saj ne boste verjeli, našo domačo šolo. Prav tu so se naučili vsega, kar znajo, trenirali letenje, peko peciva in jahanje konj … Seveda se je danes potrebno naučiti še vse kaj drugega, vendar je za junaštvo odločilna vrlina dobra mera poguma. In tega letošnjim prvošolcem resnično ne manjka. To sta zelo hitro ugotovila tudi župan občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, in direktor občinske uprave, mag. Dušan Hočevar, ki sta nas počastila s svojim prihodom. V pogovoru z učenci se je izkazalo, da njih šole ni strah, kot je bilo nekoč strah njihove staršev. Zaželel jim je prijetno novo šolsko leto. Da pa bi takšni bodoči junaki v domačem Šmarju še naprej gojili pripadnost do naše zemlje in države, sta župan in direktor občinske uprave pogumnima prvošolcema izročila zelo posebno darilo – grba Republike Slovenije za obe učilnici prvih razredov.

Sprejem prvošolcev so tudi tokrat polepšali člani Društva prijateljev mladine, saj so vsakemu prvošolcu in prvošolki pripravili knjižno darilo. Predstavnica Društva prijateljev mladine, Renata Križman, je prvošolcem zaželela prijeten vstop v šolo in podelila še eno skupno darilo vsakemu oddelku, ki bo učencem pomagalo k sprostitvi. Vse navzoče je kot predstavnica staršev prvošolcev nagovorila tudi gospa Urša Dolinar in učencem zaželela dobrodošlico v prvem šolskem letu.

Prvošolci so se še poslikali pred šolsko tablo in prejeli spominske diplome. Nato pa so se prvič podali z razredničarkama v njihovo učilnico. In mali junaki so postali so VELIKI šolarji. Kdo ve, morda pa bo med njimi kdo postal  »Super« junak!

Prireditev so ves čas s pesmijo spremljali tudi učenci in učenke petih razredov, za klavirjem jih je spremljala učiteljica Nives Kemperle. Ob zaključku je zadonela tista znana, že domača, šmarska šolska himna.

Začetek šolskega leta je bil nadvse prijeten. Naj zaključimo z voščilom ravnateljice Pavline Antolič: Učencem želimo, da bi v šolo prihajali z veseljem, staršem pa, da bi uspešno medsebojno sodelovali, saj bomo skupaj bolje pripravljeni na vse tisto, kar nam prinaša življenje.

Besedilo in fotografije: Polona Ferbežar

(Visited 149 times, 1 visits today)
Dostopnost