22. aprila smo počastili dan Zemlje z izdelki učencev, ki so se skupaj s svojimi starši za ta dan še posebno lepo potrudili in pokazali veliko mero ustvarjalnosti in izvirnosti. Če bomo ves čas k tej temi pristopali tako odgovorno in srčno, se tudi našemu planetu lahko obeta lepša prihodnost. Vsem sodelujočim hvala za trud in odgovorno ravnanje za ohranjanje našega skupnega Doma.

Učenci so poslali različne izdelke, ki si jih lahko ogledate v galeriji umetnin, učitelji pa smo dobili poleg različnih umetnin še seznam opravljenih dejavnosti, s katerimi smo tudi lepo počastili naš Modri planet. Še posebno bogato so se tudi tokrat odzvali učenci 1. in 2. razreda. Pohvala vsem.

Učenci so skrbno ločevali odpadke, očistili svoje domove in okolico, posadili drevo in druge rastline, pripravili njivo za sajenje, kosili, pomagali pri pripravi drv in očistili gozd, odgovorno ravnali s pitno vodo, se manj vozili z avtomobilom na fosilna goriva, ki so jih zamenjali s kolesom ali hojo, ponovno so uporabili odpadne embalaže, ki so jih preoblikovali v škatlico za shranjevanje, bivalni prostor za domače živali, izdelali prelepe hišne dekoracije ter celo družabno igro, odpravili so se v bližnji gozd in travnik, kjer so opazovali naravo, spoznavali rastline in poslušali ptičje petje, pogledali so si poučne ekološke video posnetke, prebrali ekološko pravljico in celo napisali pravo umetnino v obliki svetovne poezije avtorja Žana.

Sodelujoči učenci:

Aleks 1. r., Cataleya 1. r., Enja 1. r., Eva 1. r., Taja 1. r., Vitjan 1. r., Žan 1. r., Petja Strajnar 1. r., Ajda Hribar 1. r.

Marcel Miketič 2. r., Tristan Rebolj 2. r., Iza Križan 2. r., Žak Dernovšek 2. r., Val 2. r., Ožbej Uštar 2. r., Mark Meglen 2. r., Martin Černe 2. r., Žiga Zaviršek 2. r., Manca Kušlan 2. r., Gal Špari Leben 2. r., Žana Schweiger 2. r., Oskar Dejanović 2. r.

Tara Zobec 3. r.

Irenej Kirm 4. r., Tine Rebolj 4. r.

Besedilo: Marta Zupančič

 

(Visited 175 times, 1 visits today)
Dostopnost