V času kratkih priprav na valeto v skritem kotu za šolo so učenci 9. a in b pod vodstvom Sebastjana Škrjanca in s pomočjo hišnika Toneta obnovili in barvno osvežili leseno ograjo, ki je postala kulisa za zadnjo šolsko prireditev naših najstarejših učencev. Na čisto in sijočo podlago smo, ko je bila obnova zaključena, ponosno pritrdili pregled življenja letošnjih devetošolcev v času obiskovanja šole.

Na prav poseben način se je kot že neštetokrat tekom skupaj preživetih let izrazila naša izjemna umetnica Sofija Filippini, ki je prav za to priložnost ustvarila utrip devetletnega življenja na šoli v obliki stripa. Odtisnjen na podlago, ki ne bo bledela ali zardevala ob pogledih sončnih žarkov, bo na tej ograji ostal v spomin na nas, hkrati pa zastavil trend, ob katerem bo čez desetletje ta ograja polna pisanih mladostnih spominov.

Vsem pridnim rokam se obiskovalci, ki smo v petek zvečer uživali v pogledu na sveže prebarvano leseno kuliso, iskreno zahvaljujemo, devetošolcem pa želimo, da nobena ograja na njihovih poteh ne bi bila tako visoka, da bi je ne mogli preskočiti.

Besedilo in fotografije: Barbara Struna

(Visited 174 times, 1 visits today)
Dostopnost