DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 5. 6. | Makovka (G), čokoladno mleko (M), hruška. | Kolerabična juha (G, Z), *svinjska pečenka v naravni omaki (G), ajdova kaša z jurčki (G, M), solata po izbiri, voda. | Mocarela (M), *bio kruh (G), paprika. |
TOREK, 6. 6. | Sirov burek (G, M, J), navadni tekoči jogurt (M), jabolko. | *Eko bučna juha (G, Z), sladko-kisli piščanec (G, S, J), riž, solata po izbiri, voda. | Pirini piškoti (G), grozdje. |
SREDA, 7. 6. | Mesno-zelenjavni namaz (M), *bio kruh (G), malinovec, redkvica, *paprika. | Puranja/zelenjavna enolončnica s smetano (G, M, Z), ovseni kruh (G), sladoled (M). | Štručka s slanino (G, M, J), sok. |
ČETRTEK, 8. 6. | *Bio sadni jogurt (M), kruhov rogljič (G), melona. | Fižolova juha (G, VB, Z), skutni štruklji z jabolčno čežano (G, M, J), solata po izbiri, voda. | Sendvič s piščančjo salamo (G, M), kilse kumarice. |
PETEK, 9. 6. | **Med, maslo (M), *bio kruh (G), sok, jagode. | Goveja juha z zakuho (G; Z), čufti v paradižnikovi omaki (G), pire krompir (M), solata po izbiri, voda. | Kremno maslo (M), koruzni kruh (G), koruza. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.