Jedilnik

OD 21. DO 25. 9. 2020DOPOLDANSKA MALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK, 21. 9.Sadna skuta s podloženim sadjem (M), koruzna štručka (G), melona.Prežganka (G, J), pirini peresniki carbonara (G, M), solata po izbiri, voda.Kisla smetana (M), ajdov kruh z orehi (G, O).
TOREK, 22. 9.Sendvič s kuhanim pršutom (G), sok, breskev.Zelenjavna juha (G, Z), mesna štruca z ovsenimi kosmiči (G, J), pire krompir (M), kremna špinača (G, M), solata po izbiri, voda.Buhtelj (G, M, J), sok.
SREDA, 23. 9. Shema šolskega sadja in zelenjaveJajčni namaz (M, J), *bio kruh (G), sadni čaj, grozdje.Grahova juha (G, Z), piščančji zrezek v gobovi omaki (G, M), ajdova kaša (G), solata po izbiri, voda.Riževi vaflji, alpsko mleko (M).
ČETRTEK, 24. 9.Maslo (M), med, polbeli kruh (G), zeliščni čaj, **jabolko.Gobova kremna juha (G, M, Z), žlikrofi s sirovo omako (G, M), solata po izbiri, voda.Pica žepek (G, M, J), ledeni čaj.
PETEK, 25. 9.Koruzni kosmiči (G), mleko (M), banana.Prekmurski bograč z mesom (G, Z), črni kruh (G), gibanica (G, M, J, O), voda.Pašteta (M), pisani kruh (G), koruza.

Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:

G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme

Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.
 
 
 
Dostopnost