Četrtošolci smo se letos prijavili na akcijo Šolar na smuči, ki je slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok.

Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič, takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost, da učencem omogočijo brezplačen, voden smučarski dan na snegu, na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo.

Tako smo se četrtošolci v četrtek, 23. 1. 2020, odpeljali iz meglenega Šmarja na s soncem obsijani Krvavec. Nekateri so se smučanja zelo veselili, drugi pa so imeli malo strahu pred novo dogodivščino.

Pred gondolo sta nas pričakala smučarska učitelja Tomi in Marija, ki sta nam razložila potek dneva. Preobuli smo se v smučarske čevlje, na rame naložili smuči in se z gondolo odpeljali na smučišče. Tam nas je pričakal sneg, česar smo se zelo razveselili.

Sledilo je ogrevanje in za nekatere prvi stik s smučmi. Z zabavnimi vajami smo premagali prvo tremo. Neučakano smo čakali prvi spust. Ni bilo čisto enostavno. Bolele so noge in zelo se je bilo treba potruditi.

Učenci, ki so že znali smučati, so se na strmine podali z učiteljema Juretom in Črtom. Slišati je bilo le vriske in že jih ni bilo več.

Ostali smo se z dobro voljo preizkušali pri prvih spustih. Učiteljica Marija je klicala: »Picaaaa,« kar vsekakor ni pomenilo malice, kot bi kdo pomislil, ampak postavitev smuči v plug.

Na koncu dneva so bili obrazi otrok nasmejani, uspelo jim je narediti prve zavoje.

Vabimo vas, da si ogledate našo fotogalerijo.

Besedilo: Sabina Kastelic

Fotografije: Črt Lipovšek

(Visited 34 times, 1 visits today)
Dostopnost