Pustni torek nam tokrat ni dovolil zdaj že tradicionalnega rajanja v avli šole, smo pa učenci z razredniki pustovali varni v svojih mehurčkih. 

Šestošolci oddelka a smo se v prvem delu dopoldneva poveselili ob pesmi in zvokih kitare razredničarke, v cvet pomladi preoblekli matično učilnico, da bo življenje med skorajda edinimi štirimi stenami, ki jih smemo v šoli gledati te dni, še bolj zadovoljno, in z zanosom pomalicali pocukrane krofe. 

A ker je pust čas norij in smeha, posedanje v učilnici pa zna mlademu človeku hitro presedati, smo se kmalu podvizali in odpravili na pot, natančneje – na lov na zaklad. Četverica ajevcev se je dobrih 20 minut pred ostalim razredom odpravila proti Magdalenski gori in za sošolce pripravila smernice, ki so preko postojank za žvižganje in točk s preizkusi pripeljale do obzidja s sladkim zakladom. 

Siti in nasmejani smo se nato vrnili v dolino, kjer nas je presenetila ena od naših mamic. Žejnim popotnikom je namreč dostavila pijačo, da smo se pred prihodom v šolo odžejali, nato pa s kosilom zaključili dan. Utrip dneva je v fotografije ujela razredničarka, ki so jo učenci med potjo preobrazili v Franco Prešeren. Pa naj še kdo reče, da 6. a ni mar za kulturo!

Besedilo: B. Struna

Fotografije: Špela Casagrande

(Visited 527 times, 2 visits today)
Dostopnost