Tretji dan se je začel malo kasneje kot drugi, ampak vseeno v pričakovanju odhoda domov. Pred zajtrkom smo pripravili prtljago, pojedli zajtrk in se odpravili na zadnjo dejavnost – KMETIJA IN JAHANJE.

Na kmetiji smo spoznali islandske konje in o njih izvedeli, da so zelo radi zunaj, le hrano imajo v hlevu. Sledilo je krtačenje konjev. Konji so zelo uživali, mi pa tudi. Ko smo konje uredili, smo se razdelili v 2 skupini. Prva si je ogledala prašiče, kokoši, gosi, zajca, koze, ovce in purana. Prašič in koza sta se celo pustila pobožati. Druga skupina je ta čas jahala. Večina učencev je konja jahala prvič, nekateri s strahom, ki so ga hitro premagali. Po dopoldanski malici sta se skupini zamenjali.

Po ogledu kmetije in jahanju smo se vrnili v dom, se okrepčali s kosilom in se odpravili proti domu. Pot je bila mirna, saj smo bili tako utrujeni, da smo čas vožnje izkoristili za počitek, nekateri so celo zaspali.

Ob prihodu pred šolo nas je prevevalo nepopisno veselje, ko smo zagledali starše, ki so nas že nestrpno pričakovali. Navdušeni, polni novih doživetij, vtisov, in utrujeni smo se vrnili, a vseeno – če bi lahko, bi naš oddih z veseljem ponovili.

Besedilo: učiteljica Teja Pajk

(Visited 91 times, 1 visits today)
Dostopnost