Šport na naši šoli prevladuje na vsakem koraku. Učencem in učenkam želimo predstaviti športne aktivnosti na različnih področjih, tako tekmovalnih kot rekreativnih. Posebno pa je pri izbirnem predmetu Šport za sprostitev, kjer se spoznavamo z novimi športi, ki niso izvedljivi na šoli. Tako smo se v mesecu septembru in oktobru odpravili na različne športne aktivnosti, ki jih opisujemo v nadaljevanju.

Torek, 5. 9. 2023, smo izvedli kolesarski izlet v Luče. Po pouku smo si nadeli kolesarske čelade, pregledali izpravnost koles in se skupaj podali proti Grosuplju. Končna točka je bil Dnevni bar pr`Mrtinet, kjer smo se najprej malo okrepčali z malico iz nahrbtnika, nato pa odigrali nekaj tekem odbojke na mivki. Sledila je vožnja nazaj proti šoli, kjer smo se na poti tudi ustavili in se posladkali s sladoledom.

Torek, 19.9.2023 smo se podali s kajaki po reki Krki. Skupaj s kajak inštruktorji smo uspešno odveslali kar zahteven del reke. Premagali smo vrsto brzic in kar nekaj slapov, višjih tudi od 1 metra. Na koncu pa smo od veselja poskakali v vodo in se na koncu ogreli s turnirjem odbojke na mivki.

Torek, 3. 10. 2023, smo se podali v Ljubljano na spoznavanje dveh manj znanih športov. To sta skvoš in disk golf. Prvega smo spoznali in tudi igrali v Squashland-u, kjer smo poleg omenjenega športa skvoš, igrali še odbojko od stene, plesali “just dance” in se krepili v fitnesu. Za igro disk golfa pa smo se odpravili na travnato površino v Stožice, kjer nam je inštruktor Disc golf kluba Ljubljana razložil vsa pravila in nas naučil pravilne izmete diska. Na koncu pa smo seveda odigrali več iger.

Torek, 24.10.2023 smo popoldne popestrili s skakanjem v trampolin parku WOOP v Ljubljani. V treh urah smo skakali na raznih trampolinih, plezali po plezalni steni, se borili v različnih igrah, tekmovali v dodgeballu, skakali iz stolpa poguma in zabijali na koše. Po koncu so se učenci in učenke okrepčali še s “slaši” pijačo in se z avtobusom odpeljali proti šoli.

Besedilo in fotografije: Miha Topolšek

(Visited 126 times, 1 visits today)
Dostopnost