Spoštovani starši,

vsak od nas vzgaja, spremlja in usmerja svojega otroka z željo, da bo v življenju srečen, zadovoljen in zdrav. Da bi razumeli s čim naši otroci prihajajo v stik in jih znali dobro usmerjati, smo osnovne šole občine Grosuplje skupaj z Zdravstvenim domom Grosuplje, Centrom za socialno delo Ljubljana, enota Grosuplje in Policijsko postajo Grosuplje za vas pripravili

predavanje o e-cigareti (vejpih) in drugih nikotinskih izdelkih,

ki bo v sredo, 24. 1. 2024, ob 17.00 v Družbenem domu Grosuplje.

Svoje izkušnje in znanje bo z nami delila Klavdija Zakrajšek iz Zdravstveno vzgojnega centra Grosuplje, ki spremlja uporabo nikotinskih izdelkov med mladimi. O učinku energijskih pijač pa nam bo spregovorila Brigita Ivan, izvajalka zdravstvene vzgoje v šolah.

V vseh institucijah opažamo, da se otroci s sodobnimi nikotinskimi izdelki srečajo že zelo zgodaj, mnogi še preden dopolnijo 10 let. Izdelki so privlačnega vonja in videza, brez značilnega vonja po tobaku, delujejo kot neškodljivi za otrokovo zdravje. Odrasli o tovrstnih izdelkih običajno vemo premalo, predvsem pa ob tem pozabljamo, da gre za nikotinski izdelek, ki povzroča zasvojenost in je zdravju škodljiv. Predavateljica nam bo izdelke praktično predstavila – kako izgledajo, kako se uporabljajo, kje jih lahko kupimo in podobno. V podobnih situaciji se otroci znajdejo na področju uživanja energijskih pijač, zato bo del predavanja posvečen tej temi.  

Želimo si, da bi skupaj naredili korak za zdravje naših otrok, in vas toplo vabimo, da se predavanja udeležite.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Dostopnost