Zjutraj smo se zbrali vsi prvošolci, polni pričakovanj in vznemirjenja. Po uvodnem pogovoru o današnjih načrtih smo si razdelili malico in se odpravili proti železniški postaji Šmarje-Sap. Tam smo se vkrcali na vlak, ki nas je popeljal v Ribnico. Za mnoge učence je bil to prvi izlet z vlakom, zato so še posebej uživali v vožnji, opazovanju okolice in se čudili nad delovanjem tega prevoznega sredstva.

Po prihodu v Ribnico smo se sprehodili skozi mesto do starega gradu. Na grajskem dvorišču smo si privoščili malico in nato uživali v prosti igri ter starih ljudskih igrah, kot je “Ali je kaj trden most”. Sprehodili smo se po grajskem parku, občudovali kipe in se nato odpravili na bližnje igrišče, kjer so bila igrala povsem drugačna kot tista v šoli. Na igrišču smo se družili tudi z otroki iz bližnjega vrtca.

Za konec so učiteljice pripravile še sladko presenečenje, od katerega se vam lahko cedijo sline. Po slastni poslastici smo se hitro odpravili nazaj proti železniški postaji, da le ne bi zamudili vlaka. Po vseh doživetjih in aktivnostih nam je kosilo v šoli še posebej teknilo.

Avtorica besedila: Manca Kastelic

Avtorica slik: Manca Kastelic

(Visited 56 times, 1 visits today)
Dostopnost