Zadnji torek v januarju so se učenci tretje triade v zgodnih jutranjih urah v večini posedli po avtobusih in odpeljali na Gorenjsko – prvi na smučanje, drugi na drsanje. Peščica, in sicer sedmerica predstavnikov sedmih in devetih razredov, pa se je ta dan odpravila na pohod po okoliških krajih.

Začeli smo z zamislijo o Pancah, ki se je kmalu prilagodila predlogom poznavalcev hribov in dolin v okolici Šmarja. Po začetnem vzponu do Magdalenske gore, kjer smo preizkusili lepo urejeno počivališče s podatki o arheoloških zanimivostih področja, smo jo mahnili proti Repčam in presenečeni ugotovili, da smo le po nekaj minutah hoda po Občini Grosuplje že postali Ljubljančani. Pot nas je po razgibani pokrajini vodila do prvega postajališča: na igralih, kjer po pripovedih enega od naših pohodnikov straši, smo se najprej po dolgem času poigrali kot takrat, ko smo bili še malo mlajši, nato pa se lotili sendvičev in ostalih prigrizkov, ki so nam jih pripravile mame.

Po spustu v dolino smo se ponovno znašli v novem okolju: namesto Občine Ljubljana nam je dobrodošlico izrekla Občina Škofljica, na nebu pa se je prikazalo sonce, ki je na obraze že rahlo utrujenih športnikov naslikala nasmehe.

Po drugem postanku za malico in natančni inšpekciji vodnih razmer v Zacurku smo se čez hrib ponovno odpravili do šole, kjer smo zaključili našo pot.

Besedilo in fotografije: B. Struna

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
Dostopnost