Jedilnik

 JEDILNIK OD 3. DO 7. 5. 2021DOPOLDANSKA MALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK, 3. 5. Mlečni gres (G, M) s čokoladnim posipom, mandarina.Gobova kremna juha (G, M, Z), pečena hrenovka (M), pečen krompir, stročji fižol z zabelo (VB, M, G), solata po izbiri, voda.Slanik (G), ananas.
TOREK, 4. 5.Jajčni namaz (J, M),*bio kruh (G), zeliščni čaj, jabolko.Goveja juha z zakuho (G, Z), srčki v omaki (G, Z), polenta (G), solata po izbiri, voda.*Bio sadni kefir (M), ovseni kruh (G).
SREDA, 5. 5. Shema šolskega sadja in zelenjaveŠtručka s hrenovko (G, S), majoneza (M), kečap, sok, hruška.Prekmurski bograč z mesom (G, Z, VB), kruh Zdravko (G), čokoladni ježek (G, M, J), voda.Kremno maslo (M), koruzni kruh (G), orehi (O).
ČETRTEK, 6. 5.Buhtelj z marmelado (G, M, J), čokoladno mleko (M), pomaranča.Cvetačna juha (G, Z), zelenjavna rižota/rižota z morskimi sadeži (G, Z, ME), solata po izbiri, voda.Prepečenec (G), alpsko mleko (M).
PETEK, 7. 5.**Pašteta (M),*bio kruh (G), sadni čaj, koruza, paprika.Kolerabična juha (G, Z), sladko-kisli piščanec (G, S, J), riž, solata po izbiri, voda.Makovka (G), sok.

Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten                                       S – soja                                      VB – volčji bob
M – mleko                                       O – oreščki                                  ME – mehkužci
J – jajca                                           Z – listna zelena                          ŽD – žveplov dioksid
R – ribe                                           GS – gorčično seme                    SU – sulfiti
A – arašidi                                       SS – sezamovo seme                

Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.

*bio, ekološka pridelava                                **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. 

(Visited 4.288 times, 2 visits today)
 
 
 
Dostopnost