DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 27. 3. | Tzatziki/sirni namaz (M), *bio kruh (G), suho sadje, zeliščni čaj. | Kokošja juha (G, Z), puranji trakci v smetanovi omaki (G, M), kmečki svaljki (G, M), solata po izbiri, voda. | Masleni rogljič (G, M), ananas. |
TOREK, 28. 3. | Sendvič s kuhanim pršutom (G), olive, limonada. | Paradižnikova juha (G, Z), gratinirani mesni/zelenjavni peresniki (G, M, J), solata po izbiri, voda. | Mocarela (M), koruzni kruh (G), paprika. |
SREDA, 29. 3. | Jabolčni burek (G, M, J), sadni tekoči jogurt (M), mandarina. | Porova juha (G, Z), čevapčiči, kajmak (M), ocvrt krompir, solata po izbiri, voda. | Osje gnezdo (G, M, J, O), mleko (M). |
ČETRTEK, 30. 3. | **Pašteta (M), *bio kruh (G), sveža zelenjava, sadni čaj. | Prežganka (G, J), pečenica, matevž (VB), kisla repa, voda. | Čvrsti navadni jogurt (M), krispi ploščica (G). |
PETEK, 31. 3. | Skuta s podloženim sadjem (M), koruzna palčka (G), mango. | Zelenjavni ragu s šampinjoni (G, Z, S), kruh Zdravko (G), kokosova kocka (G, M, J), voda. | Marmeladni namaz, pisani kruh (G), jabolko. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.