DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 2. 10. | *Bio buhtelj (G, M, J), mleko (M), slive. | Gobova kremna juha (G, M, Z), puranji paprikaš (G, Z), polenta (G), solata po izbiri, voda. | Marmeladni namaz, črni kruh (G), ringlo. |
TOREK, 3. 10. | Štručka s hrenovko (G, M), kečap, gorčica (GS), sok, jabolko. | Obara s teletino/brez, bulgurjem in čičeriko (G, Z), polnozrnati kruh (G), kokosova kocka (G, M, J), voda. | Margarita žepek (G, M, J), voda. |
SREDA, 4. 10. | Topljeni sirček (M); pisani kruh (G), zeliščni časj, češnjev paradižnik. | Cvetačna juha (G, Z), pečen piščanec, ocvrt krompir, baby korenček, solata po izbiri, voda. | *Bio riževi vaflji z oblivom, melona. |
ČETRTEK, 5. 10. | Jajčni (J, M)/sirni namaz (M), *bio kruh (G), sadni čaj, lubenica. | Zelenjavna juha (G, Z), mesna/zelenjavna lazanja (G, M, J), solata po izbiri, voda. | Krispi ploščice (G), breskev. |
PETEK, 6. 10. | Sadni grški jogurt (M), mlečna štručka (G, M), grozdje. | *Eko brokolijeva juha (G, Z), pečen losos s semeni (R, SS), sirova pita z bučkami (G, M), riž, solata po izbiri, voda. | Pašteta (M), koruzni kruh (G), paprika. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.