Na pustni torek so v šmarsko osnovno šolo namesto otrok prilezle, priplezale in priskakljale navihane živali vseh vrst – učenci in učitelji šole so se namreč odločili, da bodo v šolskem letu 2017/2018 postali največja mladinska skupinska maska. Dan smo otvorili z razrednim druženjem, ga nadaljevali z dobro posladkanimi krofi, nato pa se v povorki odpravili po kraju, kjer so nas z nasmehi na obrazih pozdravili domačini. Po ogrevanju tačk smo se razporedili po šolskem igrišču in se navihano lotili plesa koreografije, ki se je v torkovem popoldnevu ponovila še mnogokrat. Ob tem niso ostali ravnodušni ne naključni mimoidoči ne snemalci in novinarji ekipe RTV Slovenija, ki bodo o današnjem rajanju poročali v večernih poročilih ob 19.00.

Dan smo zaključili s pustovanjem v šolski avli, kjer je izbrana komisija podelila nagrade za najbolj izvirne skupinske in individualne maske.

Razposajeno vzdušje torkovega pustovanja si lahko ogledate na priloženih fotografijah, ob 19.00 pa vas lepo vabimo še pred TV-sprejemnike, kjer vas bomo navdušili tudi z gibom in zvokom.

Prispevek: B. Struna

Fotografije: P. Hribar Horzelenberg, E. Purnomo, A. Zupančič Kojić

 

Video plesa: Kaj pravi lisica

(Visited 132 times, 1 visits today)
Dostopnost