V sredo, 10. 10. 2018, smo se vsi učenci petih razredov odpravili na naravoslovni tabor. Pred šolo smo se zbrali ob 8.30 in se z avtobusom odpeljali proti Radencem ob Kolpi.

Ustavili smo se na bencinski postaji, kjer je bil majhen živalski vrt. Tam smo videli medveda, koze in različne ptice. Pot smo nadaljevali naprej in po dveh urah vožnje končno prispeli na cilj. Z avtobusa smo odnesli vso prtljago, se razporedili po sobah in nato odšli na kosilo. Po kosilu je vsak razred dobil svojo nalogo. Naš razred 5. c je dobil nalogo raziskati prst in se naučiti belokranjske plese. Razdelili smo se v štiri skupine po pet učencev in vsaka skupina je dobila svoj prostor za raziskovanje prsti. Po nalogi smo odšli v sobe, da se pripravimo na belokranjske plese. Po večerji smo pekli kostanj in izdelovali vazelin, nato pa se odpravili spat.

Naslednji dan smo vstali zgodaj zjutraj. Imeli smo jutranjo telovadbo in nato nalogo, da si pospravimo sobe. Po ocenjevanju sob smo pekli belokranjsko pogačo. Po kosilu smo odšli v Krško jamo. Do tja smo hodili dve uri. Ustavili smo se tudi pri vasi, v kateri sta živela le dva prebivalca, in sicer gospod in gospa. Gospa nam je dala ključ, da smo vzeli čelade, ki smo jih potrebovali za obisk jame. Nato smo nadaljevali pot do jame. Ko smo prispeli, smo si jo šli ogledat. V jami je bilo zelo lepo, bila pa je zelo majhna. Videli smo tudi dva netopirja. Po končanem ogledu jame smo se odpravili nazaj na večerjo. Po večerji smo izdelovali zapestnice, nekateri učenci pa so igrali nogomet in druge igre. Po končanih dejavnostih smo se pripravili na spanje.

Ko smo se zjutraj zbudili, smo imeli zajtrk in čas za pakiranje svoje prtljage, saj smo ta dan odšli domov. Kasneje se je naš razred 5. c odpravil na plažo reke Kolpe. Razdelili smo se v skupine in učiteljica nam je povedala, kaj moramo storiti.   V reki smo lovili vodne živali.  Skupaj smo jih ujeli zelo veliko. Ujeli smo ličinke, ribice, polže … Ogledali smo si vse ujete živali, ki smo jih dali v posode in nato nazaj v reko. Ko smo končali, smo odšli nazaj na kosilo. Po kosilu se je pripeljal avtobus, s katerim smo se odpeljali domov.

Pot je bila zelo dolga. Ko smo prišli v šolo, so nas že čakali starši in nas odpeljali domov.

Besedilo: Maruša Sobočan

Fotografije: Martina Potrč

(Visited 58 times, 1 visits today)
Dostopnost