V torek,  9. 4 2019, smo na naši šoli gostili Rotary klub Grosuplje. Šlo je za dogodek družabno-humanitarne narave, ki se je pričel v avli z nagovorom predsednika Rotary kluba Grosuplje, Miloša Preglja.

Osrednji del dogodka je predstavljala dražba likovnih izdelkov. Učenci na šoli so ustvarjali načrt T-majice z napisom o prijateljstvu. V ožji izbor je prišlo pet izdelkov, ki so bili najbolj kvalitetni. Člani Rotary kluba pa so se na svojem sestanku  odločili, da izmed možnosti, ki so jim bile ponujene, izberejo izdelek učenke Nataše Zagorec, ki je poleg tega, da je bil barvno najbolj v skladu z uradno barvno paleto Rotary kluba, bil tudi ekonomsko najbolj ustrezen za tisk. Hkrati tudi s sporočilom najbolje ponazarja bistvo ideje druženja članov Rotary kluba.

Majčke, narejene po zmagovalni predlogi, so bile  v različnih velikostih  na voljo tudi  obiskovalcem, ki so zanje ponudili svoje prostovoljne prispevke in tako  podprli šolski sklad.

Na prireditvi je predsednik Rotary kluba, g. Miloš Pregelj, šolo obdaril z donacijo 2500 evrov. Prijeten dogodek nam bo še dolgo ostal v spominu, donacija pa bo namenjena pevskim zborom.

Besedilo:  A. Lopert – Loborec

Fotografije: Foto Rozman

(Visited 64 times, 1 visits today)
Dostopnost