V torek, 18. junija, smo se nadarjeni učenci naše šole odpravili v Hišo eksperimentov. Pridružili so se nam še učenci, ki obiskujejo krožek Šola eksperimentov. Z dvema učiteljicama in učencev za cel razred smo se okoli 11. ure odpravili na avtobus in se odpeljali v Ljubljano proti Hiši eksperimentov.

V Hiši eksperimentov smo ostali dobro šolsko uro. V tem času smo videli, preizkusili in izvedeli toliko stvari, kot še nikoli poprej. Naredili smo tako veliko eksperimentov, da jih je že težko našteti. V Hiši eksperimentov je namreč mnogo zanimivih stvari, ki smo si jih ogledali in jih preizkusili, na primer: lebdeča žogica; ti sam, ki lebdiš; podoba človekovega obraza, ki se obrača za teboj; šepetanje dveh ljudi na drugih koncih sobe, ki se kljub razdalji razločno slišita; merilec višine tvojega skoka; vožnja majhnega tovornjaka z druge strani sobe in še mnogo drugih zanimanja vzbujajočih eksperimentov. Na koncu je nastopil najbolj sladki del izleta – sladoled. Vsi smo se seveda zelo razveselili sladoleda, kljub dolgo vrsti, ali bolje rečeno veliki gneči, saj ni bila niti najmanj podobna vrsti. Ko smo pojedli sladoled, smo se odpravili na avtobus in se odpeljali domov.

V Hiši eksperimentov se je vsak od nas naučil nekaj novega, in to s pomočjo eksperimentov. Vsi smo tudi zelo uživali in se vsi že veselimo naslednjega izleta za nadarjene učence.

 Besedilo: Maruša Filipič, 7. a

Fotografije: Petra Hribar Holzelenberg

(Visited 28 times, 1 visits today)
Dostopnost