V petek, 11. 9. 2020, smo se z izbirnim predmetom Turistična vzgoja pod mentorstvom Polone Ferbežar odpravili na ekskurzijo v Škofjo Loko. Na avtobusu je bilo zabavno, saj smo ves čas prepevali in se zabavali. Ko smo prispeli tja, smo se sprehodili okoli stare Loke. Mimogrede, mesto je dobilo ime po besedi Lonca, nastalo pa je leta 973. V Loki smo videli veliko starih zgradb: cerkev, kapelice …

Potem smo šli v turistični center, kjer smo si nekateri ogledovali zemljevide Škofje Loke, drugi pa so osebje v turističnem centru spraševali o zgodovini mesta. Nato smo pomalicali in takrat imeli čas za fotografiranje okolice. Ko smo pojedli, smo se odpravili v središče, kjer smo videli ogromno spomenikov. Eden od teh spomenikov je bil spomenik, ki je bil postavljen v času črne smrti, kuge. Ko smo si ogledali središče, nas je učiteljica Polona peljala na sladoled, kjer je vsak kot vodič povedal nekaj malega o Škofji Loki. Ko smo končali z vsem tem, smo šli v adrenalinski park Stari Vrh.

V adrenalinskem parku smo se najprej varno opremili in se nato odpravili na progo. Proga je vsebovala ogromno izzivov, ki so postajali vse težji in težji. Na poti domov smo se zabavali še bolj kot na poti v Škofjo Loko. Po prihodu domov smo veselo zakorakali v konec tedna.

Besedilo: Lovro Novak

Fotografije: Lovro Novak in Erik Nuhanovič

(Visited 165 times, 1 visits today)
Dostopnost