Z nadarjenimi učenci 5. razredov smo se vključili v mednarodni projekt eTwinning: Žirafe na naši šoli, v katerem bomo spoznavali govor žirafe po tehniki Marshalla Rosenberga. Žirafa je simbol živali, ki ima največje srce, išče rešitve, skrbi zase in druge, aktivno posluša, se trudi razumeti sogovornika in prevzema odgovornost za svoja dejanja. Kača vsega tega še ne zna, zato vedno krivi druge, nima razvitega sočutja, se ne pogovarja o svojih čustvih in ne zna iskati rešitve. Na srečo pa bomo ugotovili, da je kača v resnici le zmedena žirafa, ki jih bomo pomagali, da najde samo sebe, ob pa tem zraste in se preobrazi v žirafo ter tako dobi širši pogled na celotno situacijo.

S socialnimi igrami se bomo učili nenasilne komunikacije in uspešnega reševanja konfliktov, izražali svoje potrebe in čustva, razvijali komunikacijo v angleščini in preko platforme eTwinning sodelovali s svojimi vrstniki iz Španije in Srbije.

V galeriji si lahko ogledate utrinke z našega prvega srečanja. Bilo je aktivno, zabavno in polno pozitivne energije. Zdaj pa komaj čakamo, da spoznamo vrstnike iz drugih držav!

Besedilo: Anita Medved

Slike: Tamara Jovičić in Anita Medved

(Visited 292 times, 1 visits today)
Dostopnost