Bliža se 30. obletnica razglasitve Slovenije kot samostojne države. Kot se za tak okrogel jubilej spodobi, smo šmarski učenci s praznovanjem začeli že 2 dni prej. 

Z mislijo, da tako Slovenija kot Šmarje – Sap predstavljata naš dom, smo se odpravili odkrivat skrite kotičke Šmarja. Učenci 1.  do 5. razreda so se odpravili na lov za zakladom. Sledili so znakom ob poti. Ti so jih vodili do skritega gesla, ki so ga morali na koncu razvozlati, da so si prislužili osvežilno nagrado.

Učenci 6. do 8. razreda pa so se odpravili na fotoorientacijo. V kuvertah so prejeli 9 slik, ki so bile posnete nekje v Šmarju. Najprej so morali ugotoviti, kje je se nahajajo, nato pa rešiti naloge, ki so jih čakale ob poti. Za pravilne odgovore so prejemali koščke sestavljanke, ki so jih na cilju uredili v celotno sliko. 

Razgibali smo se na svežem zraku, ob tem pa ponovili svoje znanje slovenske zgodovine, geografije, simbolov, pesmi, jedi, živali in še mnogo drugega ter na koncu z nasmehi na obrazu v en glas zavpili: Vse najboljše, Slovenija!

Besedilo: Anita Medved

Fotografije: Petra Hribar Horzelenberg in Marta Zupančič

(Visited 126 times, 1 visits today)
Dostopnost