Zimo je odnesel pustni karneval, mesec je naokoli in za nami je tudi spomladanski ekvinokcij. Dan se daljša, ptički so se oženili, divje cvetlice pa kitijo še posušene suščeve travnike (sušec=marec). Tekom zime so nam vandali uničili kar štiri od petih sveže pobarvanih ptičjih hišic, zato smo zelo razočarani nad vedenjem nekaterih oseb v domačem kraju.  

Prebujajoča se narava zahteva pridne roke, ki nataknejo rokavičke, ter poiščejo ustrezno orodje za prva opravila na vrtu. Tako so mladi vrtnarji, ki so zaradi polnega urnika,  malo izmenično z nami,  počistili oba zunanja balkončka in ju uredili, redno tudi zalivajo brsteče in cvetoče rastlinice. Zlasti  zahodna stran balkona je strašno sušna, vendar so vse naše rastline uspešno prezimile in ponovno rastejo.   Poleg vrtca se nahaja šolski mali sadovnjak, z nekaj jablanami, češnjo in hruškami.  Tukaj je učiteljica Irena z nekaj večjimi osmošolci ter hišnikom Tonetom, obrezala sadno drevje. Ker površin za sajenje zelenjave in dišavnic trenutno še nimamo, bomo v stari gredici v sadovnjaku zasadili kar zelišča. Želimo pa si načrtovati in izdelati tudi dvignjeno gredo. 

Prvi cvetovi mačeh v koritih so malo pomrznili, vendar se rastline počasi obnavljajo. Zasejali smo nekaj semen zelenjave za vzgojo sadik.  Nekaj utrinkov pa v fotografijah.  Zeleni pozdrav! 

Mladi vrtnarji, 8. razred             Fotografije: Irena Zrnec, Polona Ferbežar

(Visited 73 times, 1 visits today)
Dostopnost