V tednu prometne preventive za otroke je na igrišču naše šole poseben šotor Vidko. Pogovor je potekal o prometni varnosti, kako moramo ravnati v prometu, da bo naše ravnanje varno. Ko se vozimo s kolesom, si moramo nadeti čelado, prav tako, ko se vozimo s skirojem. Ko gremo čez cesto, je potrebno pogledati levo in desno, telefona takrat ne uporabljamo in nasploh moramo biti v prometu pozorni. Ko smo v avtu, se moramo pripeti z varnostnim pasom.

V šotoru Vidko pa so otroci lahko videli, kako jih vidijo vozniki osebnih avtomobilov ob cesti. Videli so, kako pomembno je, da imajo pešci svetla oblačila, da jih vozniki in ostali udeleženci v prometu vidijo, da je potrebno uporabljati svetlobna telesa, kresničke, lučko, posebej ponoči.

Učenke in učence na Osnovni šoli Šmarje – Sap je v času poteka interaktivne delavnice obiskal tudi župan dr. Peter Verlič, prav tako so se jim na delavnici pridružili: direktor Javne agencije za varnost prometa Jože Hribar, namestnica direktorja Javne agencije za varnost prometa Urška Naglič, pomočnik načelnika Policijske postaje Grosuplje Damjan Lenček in vodja redarjev SOU 5G Mihael Prelc.

Več na povezavi: https://www.grosuplje.si/objava/617169

(Visited 184 times, 1 visits today)
Dostopnost