Kot pravijo, na vrtu dela nikoli ne zmanjka, samo videti je treba in opazovati. Pa ne stati križem rok, ampak kar zavihati rokave … Domače gredice na domačih vrtovih so pripravljene za setev, zrahljane, pognojene, ali pa že zasajene.  Tople grede so že polne mlade solate, redkvic, sadik paradižnika, krompir je že v zemlji, enako grah, korenje. V šoli pa imamo zaenkrat dve visoki veliki betonski gredi na balkonih nad vhodi v šolo, vidni tudi iz šolske avle, ter  ter nekaj korit pred šolo. 

Naše zasaditve letos zelo dobro uspevajo. Že jeseni smo namreč dodali novo zemljo, učiteljica Irena je izdatno pognojila gredice, redno pa se najde nekaj parov rok za zalivanje korit. V času brez dežja zalivamo tudi korita pred šolo. 

Naša zasaditev je mešanica cvetja (tulipani, narcise, spominčice …) in dišavnic (pehtran, peteršilj, drobnjak, meta, melisa, šetraj), pa kaka solata, rukola, jagoda, čisto majhna špinača.  V sadovnjaku je letos posajen nov španski bezeg, pod njim smo posejali črno kumino. Vzgojene so tudi sadike nizkega fižola, ki ga bomo presadili v sredini maja. Naredili bomo naravni odstranjevalec uši in tako skušali rastline ohraniti  čimbolj zdrave.

Vsaka hiša je lepša, ko nas  pred vhodom ali z okna pozdravi cvetlica.

Prilagamo nekaj fotoutrinkov najmlajših vrtnarjev iz 4. in 6. razreda (Ignacij, Alingaja, Sara in Petja)

Besedilo in fotografije: Polona Ferbežar 

(Visited 127 times, 1 visits today)
Dostopnost