Četrtošolci smo srečno prispeli v CŠOD Čebelica. Vožnja je hitro minila, popestrili pa smo jo še s pesmico mamice učenke 4. a, ki se je zelo potrudila in učencem za popotnico sama napisala hudomušno pesem. Preberete si jo lahko v galeriji. 

Že prvi dan naravoslovnega tabora je bil zelo aktiven. Po prihodu v Čatež pri Trebnjem smo spoznali vodjo doma g. Damjana, ki nam je razkazal dom in hišna pravila. Namestili smo se v sobe, razpakirali in oblekli svoje postelje. To je bil kar podvig, a smo ga vsi uspešno prestali. Že na kosilu smo ugotovili, da kuharica odlično kuha, tako da nas za naše želodčke ne skrbi. 

Po kosilu smo se razdelili v dve skupini. Prva je odšla v gozd, kjer smo izdelali čisto prave bivake, pod nadzorom učiteljev smo zakurili tudi ogenj. To je bila res prava mala šola preživetja v naravi. Druga skupina je ostala v domu, kjer smo se kot pravi umetniki preizkusili v poslikavi panjskih končnic, nato pa v okolici doma preizkušali svoje orientacijske spretnosti.

Po večerji smo imeli večerni sprehod skozi vasico Čatež, pot nas je vodila tudi skozi čarobni gozd. Kdor je dobro poslušal in opazoval, je lahko videl »čarovnijo«.

Za prvi dan je bilo kar dovolj, zvečer smo utrujeni popadali v posteljo in ko učitelji hodimo po sobah, vidimo zadovoljne nasmeške otrok v spanju. 

Učenci 4. a in 4. b z učitelji

Fotografije: N. Magaš, S. Kastelic

(Visited 337 times, 1 visits today)
Dostopnost