Učenci, ki so v letošnjem šolskem letu opravili bralno značko, so si v ponedeljek, 20. 6., v dvorani družbenega doma ogledali predstavo Sumljivo smrčanje na knjižni polici. Zanje smo jo napisali in uprizorili učitelji, ki z vami delimo nekaj utrinkov z odra. Na branje in ustvarjanje!

Knjižni tolovaj 1: Haaaaaahaaaaaa, mlado meso! Tole pa je ulov stoletja, kolega tolovaj! 

Knjižni tolovaj 2: Ulov stoletja – celo tisočletja! Komaj čakam, da prestrašeni damici odpeljeva na drugi svet in jima predstaviva njuno novo delovno mesto!

Barbara: Kakšno novo delovno mesto, midve sva petošolki in zato šoloobvezna otroka: če naju kamorkoli odpeljeta, vama bo za petami takoj dihala policija!

Tina: Pa ne samo policija: tud najini starši, pa svetovalna služba in ravnateljica!

Barbara: In ves učiteljski zbor, center za socialno delo, še celo zasebne detektive bodo najeli, bosta vidla!

Knjižni tolovaj 2: Oooooo, to pa je pogum, pravi žverci sva ujela! In zakaj sta tako pomembni, da se bo zaradi vaju ustavil cel svet, če smem vprašati? Ker sta nenavadno sitni in predrzni, ali je razlog še kak drug?

Knjižni tolovaj 1: Uuuuuuu, morda imata kake pomembne starše, slišim, da je pri navadnih ljudeh danes to lahko razlog za takole pogumno odgovarjanje!

Tina: Ne, nobenih pomembnih staršev nimava, bodo pa zihr vsi takoj opazl, da naju ni! Sploh pa: kaj naj bi pomenilo pri navadnih ljudeh? Kaj pa sta vidva – živali? Ker obnašata se že tako. 

Igra in prispevek: B. Struna

Fotografije: Petra Hribar Horzelenberg

(Visited 224 times, 1 visits today)
Dostopnost