Polovica našega tabora je že za nami. Odkrivamo skrite kotičke naše dežele, ukvarjamo se športom, spoznavamo lokalne zanimivosti, pa tudi domača opravila nam gredo dobro od rok. Pokazali so nam predelavo sadja od »japke« do soka. Jabolka smo najprej oprali, narezali, zmleli in stiskali, dokler ni pritekel svež jabolčni sok, nato pa smo vse skupaj še pasterizirali. Naučili smo se, da je v slogi moč, saj smo s skupnimi močmi sprešali kar 300 kg jabolk in pridobili skoraj 150 litrov okusnega jabolčnega soka.

Ker nam energije kar ne zmanjka, nam učitelji dneve zapolnijo še s pohodi po okoliških hribih, večere pa z različnimi igrami za povezovanje in sprostitev. Danes pa smo preizkusili še mini ferato in si ogledali muzej slovenskih olimpijcev in etnografski muzej ter se sprehodili po Črni na Koroškem in spoznavali lokalne legende in pripovedke. Ko smo občudovali kip kralja Matjaža, nas je srečala sama županja in nas za dobrodošlico razveselila s sladkim presenečenjem.

Kako pridni smo bili, pa si oglejte v galeriji.

Besedilo in fotografije: Anita Medved

(Visited 107 times, 1 visits today)
Dostopnost