Prvi razred je v torek, 12. 12. 2023, preživel dan na obisku v Etnografskem muzeju v Ljubljani. Navdušenje je bilo opazno že med vožnjo do muzeja 🙂

V muzeju smo si ogledali razstave, ki so prikazovale življenje ljudi včasih. Otroci so z zanimanjem opazovali starinske igrače, oblačila ljudi, bivališča in bivalne prostore. S primerjavami med preteklostjo in sedanjostjo so spoznavali, kako se je svet okoli njih spreminjal skozi čas. Učitelji in vodički so s pomočjo muzejskih eksponatov uspeli oživiti vzdušje preteklih obdobij, tako da so otroci lahko bolje razumeli, kako so živeli njihovi predniki.

Po poučnem obisku muzeja smo se sprehodili po praznično okrašeni Ljubljani. Učenci so občudovali božične lučke in stojnice, ki so krasile ulice, ter občutili praznično vzdušje. Med sprehodom smo se ustavili pri stojnici s pečenim kostanjem, ki je bil prava pika na i tako uspešnemu dnevu.

Izlet v Etnografski muzej ni bil le zabaven, ampak tudi poučen. Otroci so odnesli s seboj nova spoznanja o preteklosti ter občutek povezanosti s svojo dediščino. Takšni izleti prispevajo k bogatitvi učnega okolja in spodbujanju radovednosti ter razumevanja med generacijami.

Avtorica besedila: Manca Kastelic

Avtorici fotografij: Manca Kastelic in Maja Mav

(Visited 38 times, 1 visits today)
Dostopnost