V preteklem tednu se je v gledališki klub zatekla nezaželena gostja – bolezen, zato smo Šmarčani kulturni praznik združili z valentinovim in hkrati slavili tako ljubezen kot poezijo, katerih mojster je bil France Prešeren.

Na pot kulture sta nas s himno Republike Slovenije popeljali Nives Kemperle in Dominika Kmet, besedo pa predali povezovalki programa, Emiliji Czuba. Ta je po uvodnem pozdravu presenetila z izjemno interpretacijo Povodnega moža, Prešernove priljubljene balade, ki je s svojim tragičnim koncem napovedala nastop gledališkega kluba: v podvodnem svetu razočaranih ljubljanskih lepotic, ki so se pod vodo spremenile v vešče, sta nas na odru nagovorila Urška in Povodni mož s svojim osebnim kuharjem.

Na odru so nastopili:

Mila Gruden kot Urška, Taras Rebolj Božič kot Povodni mož, Mark Mihelj kot kuhar ter Tara Zobec, Lucija Marenk, Sara Hartman, Nina Zakrajšek, Karmen Hafner in Neža Kušlan kot zagrenjene rečne vešče. Vsem nastopajočim je z odličnim prišepetovanjem in scenskimi posebnostmi pomagala Tara Raišić.

Kostumi:

Andreja Zupančič Kojić, Lara Lipnik

Režija:

Lara Lipnik, Barbara Struna Garvey

Besedilo: Barbara Struna Garvey

Fotografije: Petra Hribar Horzelenberg

(Visited 160 times, 1 visits today)
Dostopnost