Drugi dan smo začeli z jutranjo telovadbo. Sledil je zajtrk, ki nas je pripravil na nov dan. Na voljo smo imeli kar dve možnosti zajtrka, tko da se je za vsakega našlo nekaj in nihče ni bil lačen.

Po zajtrku smo se odpravili v učilnico na travniku, kjer smo uporabili vse čute. Opazovali smo, tipali, poslušali in vonjali. Bila je res zanimiva naloga, ki nas je umirila in spodbudila, da smo postali čuječi v naravi. Po sadni malici smo imeli orientacijski pohod. Učenci so dobili navodila, ki smo jih brale učiteljice, po katerih so se ravnali in spremljali oznake, ki jih je nastavila domska sovica. Med potjo so opravljali različne naloge, iskali naravne materiale, opazovali napise, šteli. Orientacijska pot je bila zelo razgibana. Hodili smo po gozdu, se vzpenjali na hrib, spuščali v dolino in hodili po makadamu.

Po zasluženem popoldanskem počitku sta sledili še dve dejavnosti. Spoznavali smo vreme, vremenske znake in se pretvarjali, da smo napovedovalci vremena. Iz tulcev smo izdelali sovice, ki plapolajo v vetru. Nato smo se igrali kuharje in pripravili jedilnik, sestavljen iz predjedi, glavne jedi in sladice. Jedi smo sestavljali iz naravnih materialov. Nastale so goveje ter korenčkove juhe, pire krompir, meso, solate, hamburger, pite, palačinke idr. Sledilo je sestavljanje črk iz odpadlih drevesnih vej in palic. Učenci so za vsako opravljeno nalogo dobili štampiljko. Seveda smo komaj dočakali težko pričakovani večer, ko smo se ponoči sprehodili po temnem gozdu v okolici doma s svetilkami. Dvakrat smo celo ugasnili svetilke in prisluhnili, kako tih je gozd ponoči. Malo nas je bilo strah, ampak smo vseeno prišli do zaključka, da je tišina pomembna in dragocena. Večer je hitro minil, saj smo bili prijetno utrujeni in smo brez težav zaspali. Z veseljem pa pričakujemo še zadnji dan in povratek domov, k našim najbližjim.

Besedilo in fotografije: Teja Pajk, Maja Mav, Manca Kastelic

(Visited 192 times, 1 visits today)
Dostopnost