Projekt KO-DI-RAM II krepi in razvija digitalne kompetence osnovnošolcev in dijakov po Sloveniji. Skozi serijo delavnic programiranja, varnosti na spletu, netikete in uporabe različnih digitalnih orodij otroci in mladi pridobivajo temeljna znanja iz računalništva in informatike ter krepijo svoje digitalne kompetence.

Projekt smo izvedli v aprilu in maju v obsegu 22 ur in se je izvajal kot krožek po pouku. Osredotočili smo se predvsem na različne ravni programiranja, kot so računalniško razmišljanje, programiranje v različnih okoljih in jezikih, ter praktično uporabo teh znanj. Z učenci smo začeli s spoznavati osnovno rabo računalnika. Pogledali  smo različne formate datotek in spoznali razliko med brskalnikom in iskalnikom. Poleg tega smo se preizkusili tudi v različnih programih za oblikovanje slik in dokumentov.

V projektu sodelujejo Zavod 404, Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Fakulteta za matematiko in fiziko.

Projekt KO-DI-RAM II: Digitalne kompetence in računalniško mišljenje je bil podprt na Javnem razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, ki ga razpisuje Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Izvajalke projekta: Ana, Marjeta, Anja in Ajda

(Visited 40 times, 1 visits today)
Dostopnost