Skozi celo šolsko leto so učenci 5. razredov Osnovne šole Šmarje – Sap aktivno sodelovali v projektu Varno na kolesu. Projekt, ki je zasnovan z namenom spodbujanja varnosti in odgovornega ravnanja na kolesu, je zahteval od učencev številne ustvarjalne in raziskovalne naloge.

Med nalogami, ki so jih učenci uspešno izvedli, so bile izdelava stripov, intervjuvanje starih staršev in izdelava video posnetkov. Vsaka od teh dejavnosti je prispevala k boljšemu razumevanju varnosti na kolesu ter hkrati razvijala njihove kreativne in komunikacijske veščine.

Zaradi njihovega izjemnega truda in predanosti je Osnovna šola Šmarje Sap prejela 6. mesto v okviru projekta. Ta dosežek je še posebej pomemben, saj kaže na visoko raven zavzetosti in ustvarjalnosti učencev ter podpore učiteljev.

Kot nagrado za svoje dosežke so učenci prejeli poseben PUMPTRACK IZZIV z Janom Porićem. Ta nagrada ni le priznanje za njihovo delo, temveč tudi priložnost za dodatno spoznavanje kolesarjenja na zabaven in varen način pod vodstvom vrhunskega kolesarja.

Njihovi mentorici in učenci so zelo ponosni na svoj dosežek in se že veselijo novih izzivov in projektov, ki jih bodo skupaj premagovali. Projekt Varno na kolesu je tako še enkrat pokazal, kako pomembno je izobraževanje o varnosti v prometu ter kako lahko skupnost sodeluje pri doseganju skupnih ciljev.

Besedilo in fotografije: Ajda Novak in Anja Starkež

(Visited 107 times, 1 visits today)
Dostopnost