Edina stalnica v življenju je sprememba. Zato je potrebno želeti in  uvajati vedno nove ideje izboljševanja in nadgrajevanja sistemov. Šola je prostor, kjer učenci in učenke urijo tudi svojo kreativnost, delo v skupini, vodstvene sposobnosti, izražanje in še marsikaj drugega. Naučiti se je potrebno marsičesa za življenje, sem pa gotovo sodi tudi spoznavanje financ, gospodarstva in podjetništva.

Pri pouku DKE so osmošolci tudi letos ustvarjali svoja provizorična start up podjetja. Letos so navodila za izdelavo prejeli v Canva programu, s katerim so se v šolskem letu tudi dodobra spoznali in v njem naredili tudi svojo prezentacijo. Računalničarka Ana Srebrnič je prijazno priskočila na pomoč, da so učenci premostili začetniške težave.

Delo je potekalo v skupinah ali parih, kot podjetniški projekt. Rodilo se je 13 novih podjetniških idej, za katere so učence prevideli celoten proces, od ustanovitve podjetja,  raziskave tržišča, oblikovanju poslovne ideje, potreb po poklicnih profilih, morebitnih povezavah z drugimi podjetji … Oblikovali so svoj logotip in slogan, natisnili reklame, ter jih tudi posneli, za nameček pa so izdelali tudi izdelek ali vsaj maketo izdelka. Morda pa kaka poslovna ideja zaživi nekoč ali pa v bližnji prihodnosti, kdo ve?

Svoj izdelek so  skupine tudi predstavile in prisluhnile ostalim  zanimivim inovativnim predstavitvam. Seznam podjetij, nekaj reklam in  logotipov si  lahko pogledate v zbirki slik, kjer je predstavljen tudi vzorčni primer podjetja v Canvi.

Zapisala: Polona Ferbežar

Fotografije: Polona Ferbežar

(Visited 75 times, 1 visits today)
Dostopnost