Preko celotnega šolskega leta se je iz učilnice glasbene umetnosti, ko so drugi učenci zjutraj še spali ali popoldne že končali s poukom, slišalo glasove, ki so pridno vadili in pili različne skladbe. Celoletne vaje so obrodile glasbene sadove – nabor skladb se je iz meseca v mesec povečeval. Ker je svoje znanje in uspehe vedno lepo deliti z drugimi, so se pevci vseh treh pevskih zborov pretekli četrtek predstavili poslušalcem na letnem koncertu Zapojmo v en glas.

Po uvodnem videoposnetku, na katerem se predstavita zborovodkinja in hčerka Mia, se je kot prvi na odru predstavil mladinski pevski zbor – občinstvo je zazibal najprej v španskih ritmih, nato pa nekoliko umiril s spevno Halleluio. Po pozdravu zborovodje je oder napolnil najštevilčnejši, otroški pevski zbor, ki je prepeval skladbo Adija Smolarja in čarobno pesem o pomladi. Sledil je gledališki del, v katerem so dekleta na humoren način upodobila glasbena dejstva. Nastopil je čas za najmlajše, ki so se predstavili s tremi razigranimi skladbami. Oder so nato ponovno odstopili gledališki skupini, ki nas je ponovno nasmejala in seznanila z dejstvi o vplivu glasbe na človeka. Vnovič  je sledil nastop otroškega pevskega zbora – predstavili so se s skladbami, ki so jih zapeli že na reviji pevskih zborov. Poslušalcem so pokazali in dokazali, zakaj so si na preteklem nastopu ubrano pripeli udeležbo na regijskem tekmovanju v prihodnjem šolskem letu. Zabavali so jih z narobe svetom, v katerem se je lev prestrašil zajca, prepevali so o ljubljanskem zmaju in nas na koncu nasmejali s tolminsko ljudsko Papieu. Po zaključku njihovega dela smo ponovno uživali v navihanem videoposnetku, v katerem so se predstavile nekatere pevke mladinskega pevskega zbora s Taro v glavni vlogi – ta se je zboru na odru priključila kar med petjem. Publiko je mladinski pevski zbor prevzel s tremi popevkami. Za piko na i in zaključk celotnega večera so zbori zapeli še družno, v en glas.

Publika je bila navdušena, nasmejanih obrazov ter polni lepih vtisov in melodij so se napolnjeni s pozitivno energijo poslovili.

Že res, da so pevci odigrali glavno vlogo pri koncertu, a brez pomoči sodelavcev vseeno ne bi šlo. Za prečudovite videoposnetke ter humorne in poučne gledališke odlomke je poskrbela Barbara Struna Garvey, po črno-belih tipkah klavirja se je sprehajal naš dolgoletni korepetitor Ernest Miklič, za lično oblikovane koncertne liste in plakate ter sceno je poskrbela Andreja Zupančič Kojić, da so glasovi odmevali do zadnjega stola avle je z ozvočenjem poskrbel Sebastjan Škrjanc, da nam bo dogodek za večno ostal v spominu, pa je pred fotografski objektiv stopila Petra Hribar Horzelenberg.

Zapomnite si – če vas kdaj ujameta slaba volja ali bolezen, pa le upoštevajte naš nasvet: ena prijetna melodija na dan odžene vse težave stran.

Besedilo: Nives Kemperle

Fotografije: Petra Hribar Horzelenberg

(Visited 102 times, 1 visits today)
Dostopnost