Četrtošolci smo srečno prispeli v CŠOD Cerkno.

Že prvi dan naravoslovnega tabora je bil zelo aktiven. Po prihodu v Cerkno smo spoznali učitelje doma, ki so nam je razkazali dom in nas seznanili s hišnimi pravili.

Namestili smo se v sobe, razpakirali in oblekli svoje postelje. To je bil kar podvig, a smo ga vsi uspešno prestali.

Po kosilu smo se zbrali na diagonali kjer smo se razdelili v skupine. Vsaka skupina je dobila štiri vrvi ni šotorsko platno ter se odpravili v bližnji gozd. Dobili smo nalogo, da si postavimo bivak, ker bo kmalu začelo deževati. Bivak je moral imeti svoje ognjišče in dovolj prostora za vse člane skupine. To je bila res prava mala šola preživetja v naravi in bili smo zelo ustvarjalni. Po opravljeni nalogi smo razglasili najbolje postavljen bivak in se nato odpravili proti domu.

Po večerji smo imeli večerni sprehod skozi Cerkno. Pot nas je pripeljala na Laufarijo, kjer smo si zelo natančno ogledali vse maske Cerkljanskih Laufarjev in se seznanili z nastankom vseh likov.

Za prvi dan je bilo kar dovolj in zvečer smo utrujeni popadali v postelje ter hitro zaspali.

Zjutraj smo vstali, se najedli in se ponovno razdelili v skupine. Do kosila smo opravili dve delavnici. V prvi smo preko fotografij spoznavali kulturno dediščino Cerknega, v drugi pa smo ustvarili čisto pravi poligon za kroglice, kjer smo se izkazali v ročnih spretnostih.

Učenci 4. a in 4. b z učitelji

Fotografije in besedilo: S. Kastelic, N. Magaš, P. Žun, A. Mišjak

(Visited 174 times, 1 visits today)
Dostopnost