V četrtek, 9. 1. 2020, je v Stični potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše učence. Učenci OŠ Šmarje – Sap so med petimi ekipami osvojili 3. mesto in s tem zaključili letošnje nastope. Na področno tekmovanje sta se uvrstili prvouvrščeni OŠ Ferda Vesela in OŠ Louisa Adamiča.

V prvem kvalifikacijskem srečanju, kjer je zmaga pomenila nadaljevanje tekmovanja in še dve tekmi, poraz pa odhod domov, so se naši učenci pomerili z OŠ Dobrepolje. Srečanje so bolje začeli nasprotniki, ki so povedli že v prvi akciji. Podobno je bilo na drugi strani, ko je po napadu sam proti vratarju izenačil Urh Perme. A Dobrepoljci so na odmor vseeno odšli s prednostjo, iz kota so izkoristili zmedo pred našim golom. V drugem polčasu smo še naprej spremljali enakovredno srečanje, vratarja sta se večkrat izkazala, za izenačenje na 2 : 2 pa je z izjemno močnim strelom iz velike razdalje poskrbel Val Zabukovec. Ob zadnjem pisku sodnice ni bilo zmagovalca, zato so sledili podaljški. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh, v zadnjih sekundah prvega podaljška je po obrambi Vida Balažica v protinapad stekel Miha Mehle in z levico zabil z velike razdalje, vratar nasprotnikov bi lahko posredoval bolje, vodstvo 3 : 2. V drugem podaljšku so Dobrepoljci napadali, Šmarčani pa zadevali, hat-trick je dosegel Miha Mehle, končni izid 5 : 2.

Po tekmi počitka so nam nasproti stali igralci OŠ Ferda Vesela. Od prve minute je bilo razvidno, da je prvo srečanje iz učencev pobralo večino energije. Malo odigranih dvojnih podaj in preskok igra proti močnemu nasprotniku niso delovale. Po hitri nujni menjavi dveh strelcev na prvi tekmi zaradi poškodbe in utrujenosti so nasprotniki z lahkoto izkoristili več prostora. Srečanje je bilo enosmerno, rezultat pa 0 : 4.

Brez počitka smo odigrali še proti OŠ Louisa Adamiča. Tokrat še brez najboljšega strelca na prvi tekmi, tekmo so odigrali rezervisti, ki so dali vse od sebe, a niso bili dorasli starejšim in močnejšim nasprotnikom. Končni rezultat je tudi tokrat bil 0 : 4.

Veselimo se tekmovanja naslednje leto, ko bodo naši učenci branili naslov področnih prvakov, ki so ga osvojili junija 2019 v kategoriji mlajših učencev.

Postava: Jure Černe, Vid Balažic, Dario Dajović, Urh Perme, Eman Dizdarević, Matic Obrč, Miha Mehle, Val Zabukovec, Tristan Zavodnik, David Pejić in Miloš Pantič.

Besedilo: Rok Voroš

(Visited 37 times, 1 visits today)
Dostopnost