Rokovnik ali časovnik

Rokovnik ali časovnik je pregledno časovno urejen seznam pomembnih dogodkov glede vpisa na srednješolske izobraževalne programe. Pomembni dogodki se začnejo že v mesecu decembru in se vrstijo do začetka naslednjega šolskega leta.

POMEMBNI DOGODKI MESEC JANUAR

Prva preglednica prikazuje pomembne dogodke v tem mesecu. V tej preglednici bodo sproti objavljene vse novosti v zvezi s poklicno orientacijo.

do srede, 20. 1. 2021Objava Razpisa za vpis v srednje šole in dijaške domove
januarInformiranje učencev v okviru RU (shema šolskega sistema, sekundarna raven, informativni vprašalnik)
januarIzpolnjevanje spletnega vprašalnika Kam in kako ter Vprašalnika o poklicni poti
12., 14., 18., 20., 26. ali 28. 1.Virtualni dnevi odprtih vrat ob 16h na Gimnaziji Poljane (povezavo na zoom, za izbran datum dobite pri šolski svetovalni delavki)
ponedeljek, 18. – petek, 22. 1. 2021Virtualni dnevi odprtih vrat na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana
torek, 19. – petek, 22. 1. 2021Virtualni dnevi odprtih vrat na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica (povezava na zoom spodaj).
sreda, 20. 1. in četrtek, 21. 1. 2021Virtualni dnevi odprtih vrat na Gimnaziji Bežigrad (prijava ni več možna)
petek, 22. 1. in sobota, 23. 1. 202113. Sejem Informativa (od 9h – 18h) – na spletnem mestu Informative https://www.informativa.si/
januar – marec Individualno svetovanje učencem (in staršem) glede vpisa v srednješolske programe.

Prijavo za obisk oddate in dostopne kode za ZOOM na dnevih odprtih vrat Gimnazije Poljane dobite pri šolski svetovalni delavki (spela.hribar@osss.si)

Za Virtualne dneve na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana se morate učenci prijaviti najkasneje do nedelje, 17. 1. 2021, povezavo na zoom boste po prijavi prejeli po elektronski pošti. Prijavite se na spodnji povezavi:
1ka.arnes.si/a/8122

Dodatne informacije so vam na voljo na povezavi: https://www.svsgugl.si/okroznica/virtualni-dnevi-odprtih-vrat/

Dogodkoma na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica se boste lahko pridružili preko aplikacije Zoom, s klikom na povezavo https://arnes-si.zoom.us/my/milanjevnikar

ROKOVNIK ali ČASOVNIK

Druga daljša preglednica (rokovnik ali časovnik) prikazuje vse pomembne dogodke od začetka koledarskega leta 2021 do septembra, ko boste sedli v srednješolske šolske klopi.

Najbolje je, da ga prenesete in natisnete ter obesite na vidno mesto, da ne boste zamudili pomembnega datuma ali roka.

VABILA IN PREDSTAVITVE SREDNJIH ŠOL

INFORMATIVNI DNEVI 2021

LESTVICA SREDNJIH ŠOL GLEDE NA USPEH NA MATURI

Fakulteta Alma Mater Europea iz Maribora www.almamater.si vsako leto pripravi lestvico srednjih šol glede na uspeh dijakov na maturi v zadnjih treh letih. Lestvica je odraz uspešnosti na maturi in ni nujno tudi odraz kvalitete šole.

Označene so šole v ožji regiji. Celoten seznam pa je na voljo v povezavi.

Pripravil: dr. Franci Šimnic

(Visited 141 times, 6 visits today)
 
 
 
Dostopnost