Trije dnevi na naravoslovnem taboru so prehitro minili. Sreda je bila naš zadnji dan v CŠOD Čebelica. 

Že pred zajtrkom smo pričeli s pakiranjem prtljage in pospravljanjem sob, da bodo pripravljene za otroke, ki bodo prišli za nami. Med nami je vladalo tekmovalno vzdušje, saj si je vsaka soba želela dobre ocene pri ocenjevanju sob in diplomo za najbolj urejeno sobo. V dopoldanskem času smo plezali po plezalni steni. Spoznali smo se z osnovami varnega plezanja. Učitelj Ivo je povedal, da je normalno, če te je pred plezanjem malo strah, in nam zagotovil, da nas bo varoval. Nato smo se podali na plezalno steno. Kar nekaj otrok je prišlo do vrha in poželi so glasen aplavz. 

Odpravili smo se tudi na krajši sprehod do idiličnega potočka v vasici Čatež. Preizkusili smo se v vlogi raziskovalcev. Brodili smo po potočku, dvigovali kamenje in iskali potočne živali. Najdene živali smo previdno položili v manjšo kad. Učitelj Matej nam je pomagal pri prepoznavi živali, ki jih mi nismo poznali. Našli smo polže, ličinke kačjega pastirja, ličinke metuljev, ki se skrivajo v majhnih tulčkih, ki jih naredijo iz kamenčkov, vodne drsalce, paglavce itd. Preden smo se odpravili nazaj v dom, smo živali varno vrnili v njihovo bivalno okolje.

Ko smo napolnili želodčke, je bil čas za vrnitev domov. Lepo smo preživeli 3 dni v CŠOD Čebelica in zahvaljujemo se osebju in učiteljem, ki so poskrbeli za pestre aktivnosti in naše dobro počutje.

Učenci 4. razredov z učitelji

(Visited 132 times, 1 visits today)
Dostopnost