V času od 30. septembra do 6. novembra 2022 poteka najdaljši podnebni tek “Čas se izteka” s skupnim ciljem – ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam in za ohranjanje biotske pestrosti. Štafetna palica bo v 38 dneh s tekači, kolesarji in jadralci prepotovala 18 držav in 7.767 km ter nosi skupno sporočilo, ki ga bodo v Sharm-el Sheikhu predali udeležencem letošnje podnebne konference COP27. V torek in sredo je štafetna palica prečkala tudi Slovenijo, v sredo ponoči tudi Šmarje – Sap.

Več o teku in podnebni pobudi si lahko preberete na povezavi: Podnebni tek, traso pa si lahko pogledate tukaj: Slovenia Stage Map | Running Out of Time (running-out-of-time.com)

V sredo zjutraj ob 1.15 se je pred šolo zbralo 8 pogumnih učencev in 2 učitelja. V vlažnem in hladnem vremenu smo odkolesarili do Lavrice, kjer smo ob 2.05 prevzeli štafeto od treh tekačev. Do Grosuplja se je poleg učencev in učiteljev podala tudi družina, katere najmlajši član šteje 10 let. Dolžina trase je bila 11 km, na poti nas je dodobra ogrel klanec pred Šmarjem, kar je pomenilo, da smo naprej do Grosuplja odbrzeli z visoko hitrostjo. Pri doprsnem kipu Louisa Adamiča nas je že čakala nova trojka kolesarjev, ki je pot nadaljevala proti Ivančni Gorici. To noč smo bili med najštevilčnejšimi štafetami, kapo dol vsem udeležencem! 😊

Aktiv športa

(Visited 114 times, 1 visits today)
Dostopnost