V sredo, 6. 12. 2023, je v Dobrepolju potekalo medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše učence. Učenci naše šole so se na turnir odpravili neobremenjeni z rezultatom in presenetili konkurenco.

Že po prvi tekmi je bilo jasno, da tja niso prišli le za statistiko. V borbeni in izenačeni tekmi so izkoristili svoje priložnosti in se nato uspešno ubranili vseh napadov igralcev Brinja. V drugi tekmi je bil za uvrstitev v 2. krog potreben remi ali minimalni poraz. Igralci Višnje Gore so rabili zmago z 2 goloma razlike, zato so od začetka pritiskali na naš gol. Na vratih se je izkazal vratar, ki je ubranil nekaj lepih priložnosti. Višnjegorci so sicer dvakrat vodili za gol, a so naši igralci vselej našli hiter odgovor in izid izenačili. S tem so osvojili 1. mesto v skupini in se v polfinalu srečali z drugouvrščenim iz skupine A.

V polfinalu v odprti tekmi proti Stični so gledalci uživali v številnih lepih akcijah, priložnostih in zadetkih na obeh straneh, pomembno vlogo v naši ekipi so odigrali igralci s klopi.

V finalu proti L. Adamiču so igralci prve postave dobili prepotreben in zaslužen počitek, zaigrali so vsi igralci s klopi, nasprotnik je bil bolj svež in je zasluženo slavil. Na področno tekmovanje sta se uvrstili obe ekipi, ki sta igrali v finalu. Ekipo je na igrišču uspešno vodil kapetan Anže Dernovšek, najboljši strelec ekipe pa je bil Martin Kušlan (5 golov).

Zelo lep uspeh naše šole, čestitke vsem igralcem!

Postava OŠ Šmarje-Sap: Miha Filipič, Martin Kušlan, Anže Dernovšek, Anže Štefančič, David Zavodnik, Dode Dodevski, Taras Rebolj Božič, Mark Škerjanec, Martin Škerlj

Besedilo in fotografija: Rok Voroš

Rezultati tekmovanja:

SKUPINA A

OŠ Dobrepolje : OŠ Stična  0:1

OŠ L. Adamiča Grosuplje : OŠ Stična 2:0

OŠ Dobrepolje : OŠ L. Adamiča Grosuplje 0:1

SKUPINA B

OŠ Šmarje-Sap : OŠ Brinje 2:1

PŠ Višnja Gora : OŠ Brinje 0:2

PŠ Višnja Gora : OŠ Šmarje-Sap 2:2

Polfinale:

OŠ L. Adamiča Grosuplje : OŠ Brinje 4:0

OŠ Šmarje-Sap : OŠ Stična 3:2

Finale: 

OŠ L. Adamiča Grosuplje : OŠ Šmarje-Sap 3:0

(Visited 242 times, 1 visits today)
Dostopnost